kleertjes.com over op marktplaatsmodel en lanceert productcategorie speelgoed!

kleertjes.com over op marktplaatsmodel en lanceert productcategorie speelgoed!

Kinderkledingwinkel kleertjes.com is mede dankzij de inzet van het 'Cavalerie Team' van ConnectingTheDots deze week live gegaan met de verkoop van speelgoed! kleertjes.com biedt met haar propositie 'kleertjes & co' bedrijven de mogelijkheid om via de marketplace software van Mirakl speelgoed te verkopen. kleertjes.com wil hiermee hét online kinderwarenhuis worden.

Marketplace is de toekomst van e-commerce 

Na een test van drie maanden heeft kleertjes.com besloten om zijn plannen voor een eigen on-site marktplaats uit te voeren. Op aanvraag en na controle van het aanbod kunnen derde partijen hun artikelen gaan verkopen op de website die maandelijks 1,1 miljoen bezoekers heeft, 50.000 transacties verwerkt en jaarlijks 45 miljoen euro omzet heeft. De marktplaatssoftware van Mirakl maakt het mogelijk producten en diensten van derden aan te bieden met de eigen online marktplaats.  Mirakl ziet zichzelf als de katalysator als het gaat om de transformatie van het traditionele e-commerce landschap. Mirakl heeft een wereldwijde clientèle als Toyota, Siemens, Walmart, The Phone House, FonQ en bijvoorbeeld blokker. 

Uitgevoerde werkzaamheden 

De afgelopen maanden is er door het team van CTD gefocust gewerkt aan de user stories die deze verkoop (via sellers) mogelijk moest maken. Omdat er voor het verkopen van speelgoed andere requirements nodig zijn als voor het verkopen van kleding, vergde dit nogal wat aanpassingen. Waar je in normaal de kleding selecteert op kleur en maat, is dit voor speelgoed ongebruikelijk. 

Wij feliciteren kleertjes.com in deze mooie stap richting haar ambitie: Hét kinderwarenhuis van Nederland worden. Benieuwd wat de PIMeCommerce oplossing voor jouw bedrijf kan betekenen? 

(Bron: Emerce en kleertjes.com)


Daag ons uit!
  • kleertjes.com Speelgoed
Tags: PIMeCom E-commerce kleertjes.com speelgoed marketplace

Samantha Broekert
Geschreven door: Samantha Broekert Markting & Sales rep.

Max Schrevelius 3 december 2019

Product management met PIM in de praktijk

In e-commerce en retail maakt kwalitatieve productinformatie tegenwoordig het verschil. De aangewezen tool daarvoor is een Product Information Management (PIM) systeem. Hoe zorg je voor een optimale ROI van je PIM?

Samantha Broekert 17 oktober 2019

Productdata inzetten voor SEO optimalisatie

In een wereld waar ongeveer 94% van de Nederlanders Google als zoekmachine gebruikt en meer dan 50% van de mensen alleen op de eerste vijf zoekresultaten in Google klikt, is het belangrijker dan ooit om online goed gevonden te worden. Benieuwd hoe…

Samantha Broekert 15 oktober 2019

Hoe kan productinformatie bijdragen aan je online vindbaarheid?

Wanneer het productassortiment groter wordt, kun je je onderscheiden door sneller en slimmer unieke, maar nog belangrijker, zoekmachine vriendelijke content te maken. Dit is precies waar een PIM systeem bij kan helpen!

Max Schrevelius 10 september 2019

Product informatie Management in retail en wholesale

Retailers en groothandels hebben vaak te maken met veel verschillende leveranciers. Deze leveranciers bieden prijslijsten en product sheets op verschillende manieren aan. Hoe houdt je hierin het overzicht?

Max Schrevelius 4 juni 2019

Product content creatie anders bekeken; het belang van toepassingsinformatie

Regelmatig kom ik bedrijven tegen die worstelen met het verbeteren van hun productcontent. Vaak is de uitkomst dat er meer productspecificaties moet worden toegevoegd om de productinformatie te verbeteren. Klopt dit wel?

Max Schrevelius 1 maart 2019

Hoe organiseer je product content creatie voor een groter assortiment?

Goede productinformatie is opgebouwd uit diverse soorten data. Zoals een omschrijving, USP’s, afbeeldingen en producteigenschappen. Wat is jouw strategie om dit allemaal up-to-date te houden?

Max Schrevelius 10 januari 2019

Waarom een PIM systeem?

Bij ConnectingTheDots krijgen we nog steeds veel vragen zoals “Heeft onze organisatie een PIM systeem nodig” of “Waarvoor kan ik PIM software gebruiken”. Het antwoord op die vraag lees je hier!

×

Kom bij ons werken!
Bekijk de vacatures

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de site te analyseren en de ervaring te verbeteren. Lees meer

Geen probleem!