PIM

PIM - hoe wij dat zien

PIM: kort gezegd een afkorting van de woorden Product Information Management. Daar kún je het bij houden, maar in onze beleving is een PIM oplossing veel meer dan dat. Het management van product informatie is de basis - het zorgt voor productkwaliteit en grip op de samenstelling van je assortiment. Deze basis geeft ruimte voor het optimaliseren van product content, oftewel: de creatie van Great Product Content. En daar geloven wij heilig in: Great Product Content helps growing your business!

Waar maken wij het verschil? De PIM oplossing van ConnectingTheDots is ontworpen om de meer uitdagende product management situaties op te lossen. Denk aan grote product assortimenten,  samengestelde producten of bijvoorbeeld producten in combinatie met referentie data (deze kabel is geschikt voor de volgende smartphones). Deze focus, in combinatie met meer dan 10 jaar kennis met uitdagende product management situaties, biedt onze klanten de zekerheid dat we samen zo’n case oplossen. Waardoor we samen verder groeien. 

Product Informatie Management

Product Informatie Management volgens ConnectingTheDots. Hier lees je er meer over.
 

Lees meer

Product Master Data Management

Het kan goed zijn dat je uitdaging op het gebied van product informatie management ligt. Toch kan het zijn dat de uitdaging zich op het vlak van product master data bevindt. 

Lees meer

Waarom is een PIM oplossing belangrijk?

Even terug naar de basis: waarom vinden wij een PIM oplossing zo belangrijk? Hierom.

Product content speelt een hele belangrijke rol bij het aankoopproces van klanten. In digitale kanalen zoals het web of op social media strijden inmiddels in elke branche vele concurrenten met elkaar om de gunst van de klant. Zowel in business to consumer, als in business to business. Om bezoekers te bereiken en te motiveren tot een aankoop, is de basale product informatie, zoals een afbeelding en een beschrijving van het product, simpelweg niet meer voldoende. 

Volgens onze filosofie begint product management met grip. En een PIM oplossing moet hier houvast bieden. Met een PIM oplossing kunnen organisaties product content verzamelen, classificeren,  verbeteren, optimaliseren en publiceren. Noem het orde uit chaos scheppen.Dit biedt de rust om over de as van product informatie het verschil te gaan maken ten opzichte van concurrenten, in de strijd om de aandacht en conversie van de klant.

Oftewel, het optimaliseren van product informatie.     

Nadat je met een PIM oplossing grip hebt gekregen op product informatie, en je product informatie aan het verbeteren bent, ontstaat er de mogelijkheid om volgens een product content strategie te werken aan Great Product Content. Oftewel, optimaliseren van product content voor specifieke doelen. Zoals product content optimalisatie voor online traffic generatie. Traffic building naar fysieke winkels.  Marge optimalisatie. Het stimuleren van extra orderlines. Het inspireren van (nieuwe) doelgroepen. Of juist voor vermindering van retouren. 

Kortom, met onze PIM oplossing en kennis begeleiden we organisaties en klanten met een uitdagender product management vraagstuk op de weg naar Great Product Content en dus: naar groei.

Om deze redenen kies je voor de PIM oplossing van ConnectingTheDots

Ontworpen voor complexe product management situaties.

Veel PIM oplossingen zien alleen commerciële product content als hun domein. ConnectingTheDots voegt hier mogelijkheden voor product master data aan toe. Hierdoor zijn wij in staat om organisaties met uitdagender product management situaties te helpen.


 

Gebruiksvriendelijk.

Voor het team dat elke dag weer bezig is met product content management en optimalisatie, is werkplezier heel belangrijk. We besteden veel zorg en aandacht aan de gebruiksvriendelijkheid van onze PIM oplossing. Waardoor het werken met product informatie leuk wordt!

Any product.

Any product, any industry: onze product management oplossing is geschikt voor het management van producten, parts, samengestelde producten (bill of material) en accessoires. Ongeacht de branche. Zowel dataformats en classificaties volgens industry standards en klantspecifieke data formats worden ondersteund. 

Flexibel product proces

De PIM oplossing van ConnectingTheDots biedt een schaalbare product workflow: essentieel in een werkbare PIM setup, vinden wij. Product content creatie is namelijk mensenwerk, en vaak zijn er meerdere afdelingen bij betrokken. Een PIM systeem dat écht van meerwaarde is, is op die manier ingericht dat het ideale product proces van een organisatie gefaciliteerd wordt. Van fashion tot fietsen en kinderkleding tot kinderzitjes: op basis van de standaard PIM software wordt het ideale product proces voor een klant ingericht.

Schaalbaar.

Onze PIM oplossing groeit met klanten mee. PIM biedt de mogelijkheid om het product assortiment te laten groeien, nieuwe functies toe te voegen, nieuwe bronnen te ontsluiten en product informatie te publiceren naar extra verkoopkanalen.

Voorraadhoudend en longtail.

In de PIM oplossing kunnen zowel voorraadhoudende als longtail-producten worden beheerd inclusief prijsvorming.

PIM zelf ervaren?

Laat het ons weten via het contactformulier. Wij laten het graag aan u zien.

Vraag een demo aan

×

Kom bij ons werken!
Bekijk de vacatures