PIM

PIM - hoe wij dat zien

PIM: kort gezegd een afkorting van de woorden Product Informatie Management. Daar kun je het bij houden, echter in onze beleving is PIM veel meer dan slechts die drie letters. Wij zien een PIM oplossing als de weg naar controle, great product content en dus: groei.

Maar groei komt niet zomaar. Even terug naar de basis: waarom vinden wij een PIM oplossing zo belangrijk? Omdat een foto en een beschrijving van het product simpelweg niet meer volstaat om bezoekers te bereiken en te behagen. Zoals elk kanaal vraagt om andere productcontent, zo vraagt elke klant dat ook. Storytelling, beleving en (dus) het verbeteren van productcontent zijn belangrijker dan ooit. De vraag binnen de organisatie is echter vaak: wie gaat die maken? Wie beheert het proces? Welke afdeling? En wanneer? Is daar een overzicht van?

Het antwoord is vaak: ‘niet’, en ‘niemand’. Het ingewikkelde productieproces, of de afwezigheid ervan, maakt dat bedrijven vaak al ontmoedigd zijn voordat ze überhaupt zijn begonnen. En dat is zonde. Eeuwig zonde. Want áls er eenmaal inzicht is in het product content creatie proces, áls er orde is geschapen in de chaos, de dots zijn verbonden, als er controle is, één centrale bron van waaruit alles bestuurt en georganiseerd kan worden, is er rust en controle. Ruimte voor de verbetering van de product content en de weg naar great product content en dus naar groei. En die gunnen we iedereen.

PIM - waarom onze oplossing?

We kunnen relatief makkelijk zeggen dat we iedereen gunnen great product content te produceren, omdat we weten dat het met onze PIM Enterprise oplossing kán. En dit is niet arrogant bedoeld, maar het is wel verdraaid handig dat onze kennis en jarenlange ervaring belangrijke inzichten heeft opgeleverd.

Zoals het besef dat een one-size-fits-all PIM solution niet genoeg is. Productcontent creatie is namelijk mensenwerk. En vaak zijn meerdere afdelingen betrokken. Een PIM systeem dat echt van meerwaarde is, is zo ingericht dat het ideale product proces van een organisatie gefaciliteerd wordt. Van fashion tot fietsen en kinderkleding tot kinderzitjes: op basis van de standaard PIM Enterprise software wordt het ideale product proces voor een klant ingericht.

We weten hoe we orde scheppen in de chaos van diverse bronnen, producten, prijslijsten, leveranciers, afdelingen, logistiek en mensen. We ordenen, definiëren, connecten, en exporteren dit vervolgens naar andere bronnen en kanalen. Door op alle niveaus mee te denken met onze klanten, komen we met slimme oplossingen om onze klanten zelf slim te laten werken met onze PIM Enterprise software.

We hebben niet alleen technische kennis, maar ook mensenkennis. Hieruit volgt dat de mensen in het bedrijf belangrijker zijn dan de oplossing. En dat… dát is de meerwaarde van onze PIM Enterprise software én van ConnectingTheDots.

PIM oplossing - voor wie

Elke organisatie is anders, elk product content creatie proces is anders, en elke behoefte is anders. Wij weten dat. De PIM-oplossingen voor onze klanten (wholesale, brandowners en retail) is dan ook nimmer dezelfde, simpelweg omdat de productinformatie die zij elk willen delen met hun klanten of leveranciers, anders is.

Brandowners

Voor brandowners (producerende bedrijven) is het van belang dat er een (één!) systeem is waarmee productinformatie gedeeld kan worden met hun afnemers. Het is belangrijk dat de klanten van brandowners voorzien worden van aansprekende productinformatie die niet alleen zorgt voor vindbaarheid en verkoop, maar ook het merk van de brandowner uiteindelijk versterkt.

Wholesale

Voor wholesale ligt dat weer anders. Zij moeten dynamischer zijn en kijken of (en hoe) hun leveranciers samen voor verbetering van de productcontent en – natuurlijk - conversie kunnen zorgen. Terwijl er dynamiek is van veel verschillende leveranciers, die allen weer een andere opbouw van productcontent aanleveren.

Retailorganisatie

De retailorganisatie tenslotte heeft net als de wholesale branche een groot aantal bronnen en leveranciers die evenzoveel verschillende producten en productcontent aanbiedt. Verzameling, gestructureerde opslag en optimalisatie van die productcontent is hier helemaal een vereiste. Om gevonden te (blijven) worden en consumenten te verleiden tot aankoop.

De voordelen van ConnectingTheDots PIM oplossing op een rij

Gebruiksvriendelijk.

De GUI van de ConnectingTheDots PIM software is ontworpen om snel en gemakkelijk productcontent te beheren en te optimaliseren.

Any product en grote aantallen.

Of het nou gaat om producten, parts of accessoires: de ConnectingTheDots PIM oplossing is ontworpen voor het managen van grote hoeveelheden.

PIM sluit aan op het product proces van de klant.

Welke afdeling binnen uw organisatie gaat als eerste aan de slag met het verrijken van producten binnen uw organisatie? ConnectingTheDots PIM wordt ingericht op uw ideale product content creatie proces. Dit zorgt ervoor dat voor iedere afdeling die onderdeel is van dit product proces, baat heeft bij PIM.

Voorraadhoudend en longtail.

In de ConnectingTheDots PIM oplossing kunnen zowel voorraadhoudende als longtail producten worden beheerd.

Groei.

Slimme tools in de ConnectingTheDots PIM solution helpen u met de creatie van great product content.

Schaalbaar.

Connect keer op keer nieuwe bronnen van productcontent zoals leveranciers, en koppel nieuwe afzetkanalen voor productcontent die beheerd wordt in ConnectingTheDots PIM.

PIM voor Van Wijhe Verf

Koninklijke Van Wijhe Verf brengt kleur in het leven. Het is een Nederlandse fabrikant van kwaliteitsverf die wordt gebruikt in Nederland en ver daarbuiten. Voor de consumentenmarkt hanteert Van Wijhe Verf het brand Wijzonol, voor de zakelijke markt het merk Ralston.

PIM voor Accell Group

Accell Group is een beursgenoteerde onderneming en die zich internationaal richt op de midden- en hogere segmenten van de markt voor fietsen, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

PIM voor KPN

KPN is een toonaangevende leverancier van ICT-diensten. Met een uitgebreid pakket aan producten en diensten bedient KPN met verschillende merken een groot aantal diverse klantgroepen in binnen- en buitenland. Van prepaid bellen in de VS tot interactieve HD-televisie in Nederland.

PIM zelf ervaren?

Laat het ons weten via het contactformulier. Wij laten het graag aan u zien.

Vraag een demo aan

×

Kom bij ons werken!
Bekijk de vacatures

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de site te analyseren en de ervaring te verbeteren. Lees meer

Geen probleem!