Blog

ConnectingTheDots Blog

Regelmatig delen wij onze visie en mening over actuele vraagstukken op het gebied van Product Informatie Management (PIM) en e-commerce. We proberen zo onze kennis die we in de loop der jaren hebben verzameld beschikbaar te maken voor iedereen die te maken heeft met product informatie en e-commerce. Houd de ConnectingTheDots blogs dus in de gaten!

Max Schrevelius

Waarom een PIM systeem?

Bij ConnectingTheDots krijgen we nog steeds veel vragen zoals “Heeft onze organisatie een PIM systeem nodig” of “Waarvoor kan ik PIM software gebruiken”. Om die vraag te beantwoorden beginnen we daarom eerst met het beantwoorden van de vraag, wat is een PIM systeem nu precies?

Max Schrevelius

Product Information Management in retail en wholesale

Retailers en groothandels hebben vaak te maken met veel verschillende leveranciers. Deze leveranciers bieden prijslijsten of product sheets met product informatie allemaal op een eigen manier aan. Om het nog complexer te maken verschilt de frequentie van aanleveren per leverancier, werken sommige leveranciers met bruto prijzen en anderen weer met korting.

Max Schrevelius

Stappenplan: Hoe organiseer je productcontentcreatie voor een groter assortiment?

Goede productinformatie is opgebouwd uit diverse soorten data. Zoals een omschrijving, USP’s, afbeeldingen en producteigenschappen. In het geval van grotere productassortimenten, wordt het al snel veel werk om alle producten te voorzien van aansprekende productinformatie.

Max Schrevelius

Productcontentcreatie anders bekeken;
het belang van toepassingsinformatie

Regelmatig kom ik bedrijven tegen die worstelen met het verbeteren van hun productcontent. Meestal is na interne discussie de uitkomst dat er meer productspecificaties aan producten moet worden toegevoegd om de productinformatie te verbeteren.

× Kom bij ons werken!
Bekijk de vacatures

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de site te analyseren en de ervaring te verbeteren. Lees meer

Geen probleem!